OMSHANTI YOGA STUDIO & RETREAT CENTER

PASTÍS DE PASTANAGA VEGÀ

Brunch Vegà de Setembre 2021

Les diverses tradicions i tècniques yóguicas poden classificar-se en quatre grans vies o tipologies d'acord amb la síntesi de l'ioga tradicional que realitza Vivekananda al segle XlX.

El Pastís de Pastanaga és un clàssic que que ve de gust tot l’any. Ara com aconseguir fer la deliciosa cobertura blanca totalment vegana, sense ous, sense làctics, sense luten i sense sucre? Tenim una recepta que funciona, és deliciosa i molt sana!

Un cop el proves d’aquesta manera, ja no hi ha marxa enrera. És lleuger i se’n pot menjar a diari.

INGREDIENTS:

3 ous vegans (3 cullerades de farina de lli o de farina de cigró + 7 ½ cullerades d’aigua)
80 ml d’oli de coco fos * (o un altre oli neutre)
60 ml de Xarop d’atzavara (agave)
235 g de compota de poma sense sucre
110 g de sucre de canya orgànic * (o sucre de coco)
3/4 culleradeta de sal marina
1 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
1 1/2 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de canyella mòlta
180-240 ml de llet d’ametlles sense sucre * (o una altra llet sense lacti sense sucre)
165 g de pastanaga ratllada (que quedi solta)
168 g de farina d’ametlla
240 g de barreja de farina sense gluten
87 g de nous crues trossejades * (si es prefereix, poden ser 1/2 tassa (70 g) de panses )

EL PASTÍS PAS PER PAS: 

  1. Preescalfar el forn a 176º C. Engreixar el motlle amb oli de coco o enfarinar-lo amb farina sense gluten.
  2. En un bol gran batre els ous vegans, l’oli i el xarop d’atzavara.
  3. Afegir la compota de poma, el sucre, la sal, el bicarbonat de sodi, el llevat en pols i la canyella i batre per barrejar.
  4. Afegir una quantitat petita de llet d’ametlles (3/4 tassa o 180 ml) i remenar.
  5. Afegir la pastanaga ratllada i remenar.
  6. Afegiu la farina d’ametlles i la farina sense gluten i remenar. La masa ha de quedar espessa però permeable. Si és massa espessa, afegir la llet d’ametlles restant (1/4 de tassa o 60 ml).
  7. Si hi afegiu nous, afegiu-les en aquest moment i remeneu-ho tot.
  8. Avocar la massa al motlle i coure al forn durant 40-50 minuts o fins que quedi ben daurat. Quan premeu la part superior, no hauria de ser massa esponjós, així que no tingueu por de coure-ho massa. La barreja sense gluten triga una mica més a coure-la. Tingueu en compte també que la mida del motlle que utilitzeu variarà el temps de cocció.

NOTA: Aquest pastís s’ha de refredar completament. Es beneficia d’un gran flux d’aire i els sabors s’incrementen a mesura que continua el procés de refrigeració. Si teniu poc temps, podeu accelerar el refredament col·locant el pastís a la nevera o al congelador fins que quedi molt fresc al tacte.

LA COBERTURA VEGANA

Ingredients:

1/2 tassa de mantega vegana (estovada a temperatura ambient)
1 tassa de formatge en crema vegà (fora de la nevera durant 1 hora)

3-5 tasses de sucre en pols orgànic tamisat

Pas per pas: 

  1. En un bol gran, afegir-hi mantega estovada i batre vigorosament.
  2. A continuació, afegir-hi formatge en crema vegà i tornar a barrejar fins que quedi cremós i homogeni. Afegir sucre en pols tamisat en 1 tassa (100 g) fins que quedi espessa i untable i fins a la arribar a la dolçor desitjada.
  3. Si es vol que aquest glacejat sigui força espès perquè no rellisqui, així que aneu afegint sucre en pols fins que tingui la consistència adequada.
  4. Refrigerar-lo després de fer la cobertura per mantenir-lo fresc (fins a 5 dies).

INFORMACIÓ DIETÈTICA:

  • Sense gluten
  • Sense làctics
  • Sense ous
  • Sense sucre
  • Sense aditius

Esperem que us agradi!

Compartir aquesta entrada